INTERPRETATION

Tukikohta means stronghold, cornerstone and refuge. We hope that you find us as a congrecation, which is consisten to its name of Tukikohta. Our church is planted September at 2011. We are glad to invite you to grow in the Lord Jesus Christ! 

Every Sunday, the interpretation is available in English at 11 am Worship service.
Welcome!

Suunnista

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus

Salasana

Unohditko salasanasi?

MIX-kerho
MIX-kerho

Tapahtumat

Kuukauden kasvo

Maarit
Kuukauden kasvossa kahvitellaan nyt Tukkarin vapaaehtoistyöntekijän, Maaritin kanssa.

Blogit

Opetusarkisto

Jumalanpalvelus 14.6.2015
Mikko Jokisaari Saarnasi Jumalanpalveluksessa 14.6.2015
Olet tässä: Etusivu  > Blogit  > Blogit  > RUOKATYÖ - Herran sanaa ja murua rinnan alle

RUOKATYÖ - Herran sanaa ja murua rinnan alle

KAN Lähimmäinen - lehti (2/2010)

Klikkaamalla tätä linkkiä pääset takaisin ruokatyön omalle pääsivulle

Herran sanaa ja murua rinnan alle

Tästä se alkaa!

Kuopiossa paukkui pakkanen, vaikka optimistisesti ajatellen aurinko saattoi päivällä jo hiukan lämmittää. Olimme sopineet tapaamisesta Kolmisopen City Marketissa. Miesten piti saapua sinne hakemaan lasti aamupäivällä yhdentoista pintaan. Olin jo aamulla tarkistanut, että miehet olivat saaneet auton käymään ja homma oli sitä myöten reilassa. Tätä tapaamista oli jouduttu erilaisista syistä lykkäämään jo useamman kerran, joten ehkä tällä kertaa päästäisiin asiaan.

Pakkasen keskeltä saapuu vihreä paketti Mersu, jonka Kan ry on lainannut ruokatyön käyttöön. Se kaartaa marketin sisäpihalle ja ulos astuu kolme reipasta miestä, Ilkka, Jari ja Pete. Kätellään ja pojat rientävät sisään ovesta tavaraa hakemaan. Toimittajalla ei ole lupa mennä sisään. Sovitaan, että ajetaan täältä Tukikohdalle ja puhutaan siellä lisää. Aikaa on, koska ruuan jako alkaa vasta parin tunnin päästä.

Ruoan lastaus käynnissä

 

Tuli tarpeeseen

Tukikohdassa jaetaan ruokaa 6 päivänä viikossa ja se on huomattava avustuspiste Kuopiossa. Tällä hetkellä homma pelaa ja kaikki on kunnossa. Joitain asioita on kuitenkin pitänyt opetella kantapään kautta. Kuten esimerkiksi se, ettei selkeästi päihtyneille enää anneta ruokaa. Humalaisten parveilu aikaisemman jakelupisteen ympärillä kiristi taannoin välejä naapuruston kanssa. Nyt nämä asiat ovat reilassa. Myös yhteistyö viranomaisten kanssa toimii hyvin ja miehet kehuvatkin kilpaa paikallista terveystarkastajaa, joka kädestä pitäen opasti, kuinka pitää toimia.

Pete työssään

Ruokajonossa seisoo päivittäin 30- 70 ihmistä ja pääsääntöisesti kaikki saavat jotakin. Ensin tulevat ne, joilla on kyseisen päivän ruokakuponki ja ilman sitä tulevat saavat ruokansa lopussa. Periaatteena on, ettei mitään pilaantuvaa jätetä jääkaappiin ja viimeisestä käyttöpäivästä pidetään tarkasti kiinni. Myöskään pakasteita ei jaeta.

Ruokaa tarvitseva väki on hyvin ”kirjavaa”. Mukaan sopii niitä, jotka ovat  sotkeneet asiansa, mutta yhä enemmän tapaa pätkätyöläisiä, maahanmuuttajia ja eläkeläisiä, jotka ovat joutuneet laittamaan viimeiset rahansa lääkkeisiin.

 

Tavaraa pakkaseen odottamaan

 

Ilkka työn touhussa

 

Seurakunta siunaa

Mieskolmikko tekee avustustyötä  Kuopion helluntaiseurakunnan Tukipisteellä.  Siksi tuntuikin luontevalta kysyä johtavalta pastorilta Jari Sjöstrandilta, millaisena hän näkee tämän työn.

Pastorilla tuntuu olevan tästä työmuodosta varsin selkeä ja yksiselitteinen mielipide. Sjöstrand näkee tällaisen lähiötyön kuuluvan saumattomana osana varsinaiseen seurakuntatyöhön, eikä hänellä ole miesten tekemästä työstä muuta kuin hyvää sanottavaa. Pastorina häntä tietysti ilahduttaa erityisesti se, että ruokajonosta tulee jatkuvasti uusia ihmisiä uskoon, mutta myös se, että itse vaikeista lähtökohdista nousseet miehet saavat tehdä työtä, jolla on tarkoitusta. Vähäistä ei myöskään ole ihmisten saama konkreettinen apu.

Ruokapalvelu ja lähiöseurakunnan toiminta mahdollistavat sen, että myöskin vähäosaisten on helppo tulla erilaisiin hengellisiin tilaisuuksiin, koska kynnys on matalalla. Jumala on lähettänyt tähän työhön sellaisia henkilöitä, jotka itsekin tuntevat elämän raadollisuuden ja pystyvät siksi luontevasti lähestymään ja kohtaamaan erilaisia ihmisiä samalta tasolta. Heille kuuluu iso kiitos, painottaa Sjöstrand.


Murkinaa matkaan

 

Annokset valmiina jaettavaksi

 

Homma pelaa

Kello lähestyy yhtä ja on aika avata ovi. Pete on jo pariin otteeseen käynyt katsomassa, onko paukkuva pakkanen vähentänyt väkeä. Eivät näytä kuopiolaiset pakkasta pelkäävän. Ihmisiä alkaa lappaa sisään, kaksi kerrallaan.

Eteisessä on monta laatikkoa leipää, josta saa ottaa tarvittavan määrä. Ilkka ja Jari ovat pöytien takana ja nostavat kullekin erilaista ruokaa ja juomaa kahdesta jääkaapista. Puhetta piisaa ja melkein kaikki saavat kutsun seuraavaan kokoukseen. Toki vaihdetaan myös kuulumisia. Suurin osa kävijöistä on vanhoja tuttuja.

Aika hurahtaa kuin siivillä. Kaikki ruoka- apua hakeneet saivat sitä tänäkin päivänä ja seuraavana päivä, jos Luoja suo sitä saadaan lisää. Kaikki on kiinni ruokaa lahjoittavista liikkeistä ja siitä, kestääkö auto ehjänä. Miehet tekevät todellista talkootyötä. He ovat joskus joutuneet ostamaan autoon polttoainetta omalla kustannuksellaan. Jos sinä, arvoisa lukija koet halua auttaa tätä työtä, voit tehdä sen ruokatyön pääsivulta löytyvälle tilille.

Keskustelua!

Oheinen juttu KAN - Lähimmäinen lehdestä (2/2010)